SRPŠ

Jak jsme ženili Kravajznu

Ano, tak má vypadat ženich potápěč...

Svatební dar od SRPŠ.Ráno 28.listopadu jsem usedal do auta, abych se zúčastnil akce, která je poslední dobou v SRPŠ častější než ponory. Po Nancákách a Bezpečkách hodlal hlavu do chomoutu strčit i Kravajzna. To že se bude ženit, nám před měsícem oznámil na oslavičce u mě doma. Všichni až na Hujera (starého mládence a milovníka gumy barvy a tvaru těla) to přijali vcelku v klidu. Hujer reagoval slovy: „ vole ty jsi se ode mě nic nenaučil, pojď něco vymyslím, ať se z toho vykroutíš.“ Nevykroutil, asi i proto, že jeho vyvolená byla pět měsíců březí.

 

Když jsem dorazil do Libeňského zámečku dokonce včas, byl jsem přivítán Kravajznovic rodinou otázkou, kde mám psa. Argument, že přítomnost dvouletého boxera při obřadu mi nepřipadá vhodná, moc nezabral. Asi i proto, že tam už byli další dva psi. Během chvilky jsme se ocitli v obřadní síni, vpředu stál Kravajzna s Evou, za nimi svědek Hujer a svědkyně. Moc to těm čtyřem slušelo. Poté něco blekotala šikovatelka a přivítala oddávajícího. Ten několikrát zavrávoral a spustil. Kdo by čekal proslov, ten by se šeredně mýlil. Rozmáchlá gesta doprovázel citoslovci a útržky na sebe nenavazujících vět. Pak řekl, že manželství považuje za uzavřené podal nevěstě ruku, Seržanta laškovně plácl po zádech, až ten málem upadl a odešel. Když kolem nás procházel, dle aroma alkoholu jsme pochopili, že nemá svůj den.

 

Původní nápad s potápěčskou svatbou na Rumchalpě nevyšel, a tak jsme Seržanta nechali nastrojit a ustrojit přímo před branou zámečku, aby nevěsta a její rodina poznala nový přírůstek - tak jak ho Poseidon stvořil. (viz. foto)

 

Večer jsme se všichni sešli v Baronu. Novomanželé dostali od SRPŠ i dalších hostů mnoho rozmanitých dárků (viz. foto kravajzny). Nevěsta byla unesena, ženich byl unesen a pak se pilo a hodovalo. Akci je možno hodnotit jako velmi zdařilou, ačkoliv účast členů SRPŠ byla trestuhodně nízká. Bezpečák sice dorazil mezi prvními,ale pouze fyzicky. Myšlenkami byl v Neratovické porodnici, kde ležela Bezpečáková s čerstvě narozeným Markem juniorem Vůjtěchem. Gratulujeme a těšíme se na „křtiny“.

 

Gratulujeme Kravajznám

  … Předseda